Σπύρος Σιαμπλής

Ο Ιωαννίδης φώτισε τον… δρόμο της ανατροπής και ο Παναθηναϊκός φώναξε δυνατά ότι είναι εδώ!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για την επιβλητική εμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη… χαρακτήρα με σπουδαίο 45λεπτο επί της ΑΕΚ και τον κρατάει μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει… τόσο νωρίς! Αυτό μας έδειξε ο Παναθηναϊκός, που κατάφερε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι στην ΑΕΚ με 2-1, όντας μάλιστα με την πλάτη στον τοίχο και έδειξε ότι έχει ακόμα «σφυγμό» στη μάχη για τον φετινό τίτλο.

Μια νίκη, μάλιστα, η οποία ήρθε μέσα από μια εξίσου καλή εμφάνιση, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού ντέρμπι της Λεωφόρου και μέσα από μια σειρά από αντιξοότητες που ενδεχομένως άλλη ομάδα να την… λύγιζαν.

Όχι όμως το «τριφύλλι» που, επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ με τα καλά του και τα… κακά του, έχει δείξει κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν πως, πάντα βγάζει χαρακτήρα όταν πρέπει να το κάνει!



Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκαν και γρήγορα, μόλις στο 5’, αλλά και με λάθος του αντιπάλου τους, που επηρεάζει συνήθως την ψυχολογία παικτών αλλά και… κερκίδας.

Την ίδια ώρα, εκτός του 0-1, ο Παναθηναϊκός είχε και την ατυχία μαζί του. Δοκάρι του Μπερνάρ Ντουάρτε στο 10’, ακυρωθέν γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 24’. Αντί για κατάρρευση, όμως, το «έργο» είχε διαφορετική εξέλιξη…

Καθώς, σταδιακά, πήρε τον έλεγχο, κυριάρχησε από ένα σημείο και μετά, με αποτέλεσμα να φτάσει να πάει στην ανάπαυλα προηγούμενος κιόλας με τον κορυφαίο του γηπέδου Φώτη Ιωαννίδη να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο… σενάριο!

Έχοντας συμμετοχή στην ισοφάριση με το γκολ του -εκ των κορυφαίων- Μπακασέτα ενώ και το 2-1 ήταν… όλο δικό του, ταλαιπωρώντας, ξανά, όπως σε όλη την αναμέτρηση άλλωστε, τον Άρολντ Μουκουντί, σε μια συνολικά επιβλητική, σεντερφορίσια εμφάνιση.



Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, δε, όπου οι «πράσινοι» έδειξαν την διάθεση να προστατεύσουν το προβάδισμά τους και ταυτόχρονα δέχτηκαν μεγαλύτερη πίεση από τον αντίπαλό τους, πρακτικά, δεν κινδύνευσαν καθολου, παίζοντας και με τρία στόπερ μετά το 61ο λεπτό.

Για την ακρίβεια, «έφαγαν» μια φάση σε κανονική ροή και μια από «στημένη» μπάλα στις... καθυστερήσεις. Παράλληλα, ήταν εκείνοι που είχαν την καλύτερη ευκαιρία στην επανάληψη, με τον Ιωαννίδη στο 55’, συν μία ακόμα λιγο μετά με τον ίδιο παίκτη...

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, το γεγονός ότι η ανατροπή ήρθε άμεσα, στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, αν μην τι άλλο δείχνει πολλά για το «μέταλλο» του Παναθηναϊκού και την τεράστια θέληση που υπήρχε για την κατάκτηση της νίκης!

Αλλά και για το πόσο, προπονητής και ποδοσφαιριστές, αδίκησαν τους εαυτούς τους απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπου υπήρξαν πολλά λάθη. Σκεφτείτε μόνο, αν είχαν πάρει την Κυριακή, έστω έναν βαθμό τι συζήτηση θα κάναμε τώρα…

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά και στην απόδοση του Σαμέτ Ακαϊντίν. Με τον Τούρκο κεντρικό αμυντικό να έχει… ακούσει πολλά, αλλά να καταφέρνει να «κλειδώσει» στον Λιβάι Γκαρσία στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Με το που έγινε γνωστό ότι θα ξεκινήσει, υπήρξαν διάφορες… συζητήσεις. Ωστόσο, με την εμφάνισή του ο Ακαϊντίν -που προφανώς δεν έγινε ο μεγαλύτερος αμυντικός εξολοθρευτής του κόσμου- δικαίωσε την απόφαση του Τερίμ και συνέβαλε κι αυτός από το δικό του μετερίζι στην κατάκτηση της νίκης.

Παναθηναϊκός: Το blog του Σπύρου Σιαμπλή για τη νίκη με ανατροπή επί τη ΑΕΚ

Φυσικά, με αυτή την νίκη δεν έχει γίνει ακόμα κάτι, ως προς την επίτευξη του φετινού στόχου που ήταν και είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος! Ήταν… μονόδρομος και ο Παναθηναϊκός βγήκε από αυτόν «ατσαλάκωτος». Ζητούμενο ήταν και παραμένει η σταθερότητα. Για να μην πάθει, λοιπόν, ακριβώς ότι έπαθε και μετά το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, πρέπει να πάει στη Θεσσαλονίκη και να κερδίσει και τον Άρη.

Με ένα ακόμα «διπλό», μετά το Φάληρο, θα βγάλει την εβδομάδα των τριών δύσκολων και απαιτητικών αγώνων με έναν πολύ καλό απολογισμό. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι θα μιλάμε για συγκομιδή εννιά βαθμών επί συνόλου 12, με τρία ντέρμπι και δύο εκτός έδρας παιχνίδια…

Ας κάνει, λοιπόν, το «τριφύλλι» το καθήκον του και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μετά θα μπορεί να περιμένει τους άλλους να… φαγωθούν μεταξύ τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διπλά κερδισμένο θα είναι, σε κάθε περίπτωση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x